Сладоледно лето со CERMAT: пред нас се волшебни вкусови, безброј искуства и нови возбуди!

Ѝ велиме „добре дојде“ на возбудливата и вкусна приказна на Cermat – пронајдете го раскошниот вкус на Мetropoli насекаде околу вас. Еве еден предизвик за сите љубители на полниот и богат вкус на сладолед: замислете лето, замислете друштво и освежување што пристигнуваат во вистинско време, на вистински начин – во форма на незаборавните сладоледи Мetropoli, кои со својот вкус ве водат на патување…

CERMAT – Македонски бренд што годишно произведува над 7 милиони литри сладолед

Веќе 26 години, CERMAT, македонската семејна приказна што започна во Битола, е приказна што се раскажува на неколку континенти. Почнувајќи како семеен бизнис, денес Cermat e лидер меѓу производителите на сладолед и замрзнати производи во регионот. За илустрација, изминатата година беа произведени над 7 милиони литри сладолед за домашниот и за интернационалниот пазар, а тоа изнесува повеќе од целокупната потрошувачка…

CERMAT – Македонски лидер во извоз на сладолед на 3 континенти

CERMAT, единствениот македонски извозник на сладолед во ЕУ, и оваа година продолжува со рекорден извоз низ светот. Компанијата што се најде на листата на топ 100 извозници во државата повторно бележи раст на производството и на извозот, со најголем процент на извоз во Велика Британија, по која  следуваат Германија, Холандија, Шведска, Австрија, Италија, Швајцарија, Данска,…

Огласи за работни позиции

ЦЕРМАТ ДОО Битола, како водечка компанија во државата со повеќе од 25 години искуство во областа на производството и продажбата на сладолед и дополнителен замрзнат асортиман, и богато портфолио на производи и брендови Ви нуди вистински предизвик. Доколку си во потрага по работна позиција исполнета со комуникација, продажни предизвици и работни задачи, а воедно сакаш личен…

Цермат академија почна со работа

Цермат продажната академија, претставува нов проект кој е имплементиран на почетокот на 2020 година. Нашата продажна академија претставува основа која ги вклучува сите наши активности поврзани со обука и развој на нашите вработени во сектор продажба, при тоа градејќи вистински можности за подобрување и поголема ефикасност и ефективност во работењето, при секој чекор во скалата…

Цермат како спонзор на Pelister Ultra Trail 2020

На 15 Август 2020 година на огромно задоволство на целокупната јавност, свечено беше затворен најголемиот спортски настан во регионот на кој што ние, ЦЕРМАТ како компанија активно ја изразивме нашата поддршка за сите учесници. Општествената одговорност значи поддршка на заедницата и развој на спортскиот дух. Упатуваме честитки до сите учесници за успехот кој што го…

Битолски сладолед со 10 витамини

Цермат и Битолска Млекара го лансираат првиот млечен сладолед со 10 витамини на пазарот. Новиот производ е наменет за сите возрасти, а посебно за децата што произлегува од неговиот состав. Произведен е со познатото Битолско млеко, што придонесува за богатиот млечен вкус, а присуството на десетте најнеопходни витамини му дава дополнителна вредност и здравствени придобивки.…