Се прикажуваат сите 14 резултати

Horeca

Segafredo Horeca

Принеси на крем и шеќер

Ако уживате во прилично јака и смела чаша еспресо со вкус или сакате да додадете повеќе вкус на еспресо во вашето капучино, тогаш ова се зрната што можеби сакате да ги земете во предвид. HO.RE.CA е убава мешавина од зрна Арабика и Робуста од Јужна Америка и обезбедува интензивно, но сепак избалансирано тело.

Espresso Casa Grani 1кг

Segafredo Espresso Casa Grani

Не мелени зрна кафе.

Полн и кремаст вкус.

Арабика и Робуста се мешаат со пријатна мазност и малку зачинет тост леб.

Мешавина, со различни степени на мелење, што може да се користи со супер-автоматски машини, традиционални машини за еспресо, филтри и апарати за кафе Мока.

segafredo icona macinatura

1000гр.

Интензитет: 10

Ниво на печење: Средно

Мелење:

  • Средно за производителите на кафе Мока
  • Ситно за традиционалните и супер-автоматски машини за еспресо
  • Крупно за машини за филтрирање

Selezione Crema

Segafredo Selezione Crema

Зрна од кафе за благо еспресо со целосен вкус и умерена содржина на кофеин. Одлично е и за еспресо и за лунго. Мешавина од зрна кафе од Арабика и Робуста од Бразил, Костарика и Брегот на Слоновата Коска.

Вкус на кафе:
Вкусни ароми на ванила, мока, слатко овошје и ореви со принеси на темно чоколадо и сладунец.

Massimo

Segafredo Massimo

Зрна од кафе „Сегафредо Занети Масимо“
Мешавината „Масимо“ од Сегафредо Занети има неколку слатки принеси и целосен избор на високо квалитетни зрна кои остануваат верни на автентичниот италијански вкус на еспресо.
Принеси од чоколадо може да се најдат и во „Масимо“ што го прави совршено за кафињата мока. Зрната кафе „Масимо“ гарантираат извлекување на најдобро квалитетно еспресо од мешавината изворена од само најдобрите плантажи за кафе во Јужна Америка.

Белешки за дегустација:

  • Арома: Темно какао, карамела.
  • Киселост: Чисто.
  • Тело: кремасто, богато.
  • Завршница: Какао што трае.

Massimo Mac 12

Segafredo Massimo Mac

Богата и избалансирана арома.

Избор на арабичка кафе од Централна и Јужна Америка помешано со африканско кафе Робуста. Се одликува со богат и избалансиран вкус со ноти на какао и мандарина.

Мешавина дизајнирана да го направи ритуалот на подготовка на Мока, еден од симболите на италијанската култура.

segafredo icona macinatura

200гр.

Интензитет: 9

Ниво на Печење: Средно

Мелење: Средно

Supremo Mac 12

Segafredo Supremo Mac

Слатка и овошна арома.

Избор на 100% органско кафе од арабика од најдобрите плантажи во Централна Америка и Африка. Се одликува со непогрешливи ароми и постојан вкус со навестување на слад.

Мешавина дизајнирана да го направи ритуалот на подготовка на Мока, еден од симболите на италијанската култура.

segafredo icona macinatura

200гр.

Интензитет: 8

Ниво на Печење: Светло

Мелење: Средно

 

Espresso Casa Grani 500гр

Segafredo Espresso Casa

Не мелени зрна кафе.

Целосен и кремаст вкус.

Мешавина на Арабика и Робуста .

Мешавина, со различни степени на мелење, што може да се користи со супер-автоматски машини, традиционални машини за еспресо, филтри и апарати за кафе Мока.

segafredo icona macinatura

500гр.

Интензитет: 10

Ниво на Печење: Средно

Мелење:

  • Средно за производителите на кафе Мока
  • Ситно за традиционалните и супер-автоматски машини за еспресо
  • Крупно за машини за филтрирање

 

Crema Ricca 10×2

Segafredo Crema Ricca

Долче Густо компатибилни.

Интензивна арома и пријатна мазност.

Избалансиран избор на кафе Робуста помешано со кафе од арабика во Јужна Америка. Се одликува со целосен вкус со зачинети и сушени овошни принеси.

Квалитет на кафе „Сегафредо“ во капсули компатибилни со машини за домашна употреба.

segafredo icona macinatura

10x2x225гр.

Интензитет: 11

Ниво на печење: Средно

Intermezzo 10×2

Segafredo Intermezzo

Долче Густо компатибилни.

Одличен карактер и интензивна арома.

Мешавина од кафе Робуста со силен карактер балансиран од арабичкото кафе од Јужна Америка. Се одликува со интензивен вкус со принеси на бадем.

Квалитет на кафе „Сегафредо“ во капсули компатибилни со машини за домашна употреба.

segafredo icona macinatura

10x2x225гр.

Интензитет: 12

Ниво на печење: Темно

Intermezzo 12

Segafredo Intermezzo

Одличен карактер и интензивна арома.

Мешавина од кафе Робуста со силен карактер балансиран од арабичкото кафе од Јужна Америка. Се одликува со интензивен вкус со ноти на бадем.

Мешавина дизајнирана да го направи ритуалот на подготовка на Мока, еден од симболите на италијанската култура.

segafredo icona macinatura

12x225g.

Интензитет: 12

Ниво на Печење: Темно

Мелење: Средно

Crema Ricca 12

Segafredo Crema Ricca

Интензивна арома и пријатна мазност.

Избалансиран избор на кафе Робуста помешано со кафе од арабика во Јужна Америка. Се одликува со целосен вкус со зачинети и сушени овошни ноти.

Мешавина дизајнирана да го направи ритуалот на подготовка на Мока, еден од симболите на италијанската култура.

segafredo icona macinatura

12×225гр.

Интензитет: 11

Ниво на Печење: Средно

Мелење: Средно

 

Le Origini Perù

Segafredo Le Origini Perù

Долче Густо компатибилни.

Богат и мазен вкус со рафинирани чоколадни принеси.

Квалитет на кафе „Сегафредо“ во капсули компатибилни со машини за домашна употреба.

segafredo icona macinatura

6x10x7,5гр.

Интензитет: 9

Ниво на печење: Светло

100% Арабика

Le Origini CostaRica

Segafredo Le Origini CostaRica

Долче Густо компатибилни.

Интензивен и ароматичен вкус со принеси од тропско овошје.

Квалитет на кафе „Сегафредо“ во капсули компатибилни со машини за домашна употреба.

segafredo icona macinatura

6x10x7,5гр.

Интензитет: 9

Ниво на печење: Светло

100% Арабика

Le Origini Brasile

Segafredo Le Origini Brasile

Долче Густо компатибилни.

Нежен и баланисиран  вкус со принеси на мед.

Квалитет на кафе „Сегафредо“ во капсули компатибилни со машини за домашна употреба.

segafredo icona macinatura

6x10x7,5гр.

Интензитет: 8

Ниво на печење: Средно

100% Арабика